Konteksten med Simone Engbo Hansen, Tekstforfatter

Skrevet af Rasmus Vestergaard
Udgivet 21 jun, 2024

Simone er selverklæret “Meme Queen”. Men hvad der kan virke som blot sjov, er faktisk strategi. For Simone er en af branchens dygtige tekstforfattere, LinkedIn-eksperter, kommunikationskonsulenter og, ja, meme queens. Og hvad de titler dækker over, er egentlig, at hun er god til strategi, copywriting og kommunikation.

Så hvordan holder sig kreativt skarp? Simone var så gavmild at tage sig tid til at besvare mine fire spørgsmål om hendes professionelle virke. Glæd jer til nogle guldkorn herunder.

Hvad har været et stort professionelt “aha moment” for dig?

Det var et stort aha-øjeblik for mig, da jeg som 30-årig fandt ud af, at alle mennesker bare ‘winger’ den hele tiden. Det lyder skræmmende, for det betyder jo også, at vi ikke helt ved, hvad det er vi laver. Men på en måde er det også ret befriende. Tænk bare på, hvor elendige vi bliver af sammenligningssyge. Alle lader som om de er rolige, kompetente og ovenpå, men i virkeligheden er de fleste mennesker garanteret lige så bekymrede, stressede eller panikslagne over små fejltrin, som vi selv er. Hvis alle ‘winger’ den og klarer sig alligevel, så kan jeg også.

Hvordan skaber du de bedste forudsætninger for dit arbejde?

Jeg skaber de bedste forudsætninger for mit arbejde ved at indgå i positive relationer med andre. Det er mit mål altid at møde nye bekendtskaber med glæde og nysgerrighed. Selvom vi ikke mødes igen, har jeg forhåbentlig været en person, som har været værd at interagere med. Som selvstændig (eller almindelig lønmodtager) tror jeg på, at gode relationer er fundamentet for al god business, uanset om det er at skrive fængende tekster, sælge en vare eller blive husket.

Hvilken bog, film, sang eller person har inspireret dig meget i løbet af din karriere?

I Walter Moers børnebog “Kaptajn Blåbjørns 13 1/2 liv” er der et kapitel om, hvordan hovedpersonen lærer at tale. Det er så eminent skrevet, at min gamle professor i retorik har brugt det ved flere lejligheder. At tale er ikke bare at tale. Man kan tale, snakke, vrøvle, kvidre, hviske, hvisle osv. Disse nuancer i sproget er vigtige at forstå, hvis man vil overbevise andre om et bestemt budskab.

Hvordan holder du dig selv skarp på dit område?

Jeg holder mig skarp ved at omgås andre, der er endnu skarpere end mig. Og så prøver jeg ting af hele tiden. Har jeg succes med dem er det godt. Har jeg ikke, er det bedre – for det giver mig en mulighed for at optimere til næste gang.


Tre links, hvis du vil læse eller se mere fra Simone?

  1. LinkedIn
  2. @unknownsimone på Instagram
  3. www.eposcommunication.dk (Simones egen virksomhed)

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

DU VIL NOK OGSÅ KUNNE LIDE DISSE INDLÆG